Renovatie zorgvoorziening Meerstate, Heemskerk

Meerstate

Bij de renovatie van Meerstate, gevestigd in het voormalige Sint Jozef Ziekenhuis, heeft Smit’s Bouwbedrijf bijgedragen aan een nieuwe indeling van het verzorgingstehuis. De huidige kantoren en magazijnen zijn intern verhuisd, waarmee ruimte gecreëerd werd voor eenpersoonskamers en diverse dagbehandelingen. Elke kamer is voorzien van een eigen badkamer. Daarnaast zijn er ook huiskamers en diverse hobby- en rustruimtes voor de bewoners gerealiseerd. Het mortuarium, de tandarts en de wasruimte zijn verplaatst en een nieuwe rookruimte is aangebouwd.

Om de bewoners en het personeel de gelegenheid te geven te verhuizen en de overlast tot een tot een minimum te beperken, zijn alle werkzaamheden in fasen gerealiseerd. Tijdens de renovatie bleef het verpleeghuis volledig operationeel. Tussen Smit’s Bouwbedrijf en Viva Zorggroep is veelvuldig contact geweest over de planning. Per kamer werd nauwkeurig een stappenplan gemaakt zodat alle voorbereidingen voor het verhuizen van bewoners door Viva tijdig konden worden getroffen.

Kenmerken
Object: Renovatie verpleeghuis
Plaats: Heemskerk
Oplevering: 2012
I.o.v.: Viva! Zorggroep
Architect: BBHD Architecten
locatie
Bekijk