Woon- en zorgcentrum Hervormd Centrum Pennemes, Zaandam

H.C. Pennemes

De nieuwbouw van het woon- en zorgcentrum Pennemes is opgezet als een carré van vier onderling verbonden vleugels, die vier tot vijf verdiepingen hoog zijn. In het midden bevindt zich een volledig omsloten tuin. Op strategische plekken zijn trappenhuizen gesitueerd. Nieuw zijn de twee vleugels aan de noord- en oostzijde.

In de nieuwbouw zijn 57 zorgeenheden en 65 aanleunwoningen gerealiseerd. Binnen een stramienmaat van 6,50 m zijn de woningen efficiënt ingedeeld. Zowel de nieuwbouw als de bestaande bouw wordt omsloten door een prachtige binnentuin. In de tuin zijn zitgelegenheden geplaatst en wandelpaden aangelegd. Grenzend aan de tuin ligt de grote recreatiezaal, waar de bewoners en bezoekers kunnen eten en andere activiteiten kunnen ontpooien. Een boetiek en een kapsalon zijn eveneens zaken die een bijdrage leveren aan het woongenot.

Kenmerken
Object: Woon- en zorgcentrum
Plaats: Zaandam
Oplevering: 2002
I.o.v.: Woningstichting Parteon, Zaandam
Architect: Van den Berg architecten, Houten
locatie
Bekijk