Woon- en zorgcentrum Bodaan, Bentveld

Bentveld Bodaan

Woon- en zorgcentrum Bodaan, gelegen op een mooie locatie aan de Zandvoortselaan te Bentveld, is gemoderniseerd. In opdracht van Stichting A.G. Bodaan realiseerde Smit’s Bouwbedrijf 56 zorgwoningen en personeelsruimten. Het ontwerp werd gemaakt door architectenbureau Lotgering BNA.

Omdat een deel van het zorgcentrum niet meer aan de normen voldeed is besloten om de appartementen aan te passen aan de huidige zorgvraag. O.a. grotere badkamers en meer draaicirkel ruimte voor rollator of rolstoel.

Drie woontorens werden afgebroken. Daarvoor in de plaats is een nieuwe vleugel gebouwd met vijf woonlagen, waarin 56 nieuwe appartementen en personeelsruimten zijn gesitueerd.

Het gebruik van een lichtgele steen en grote erkerpartijen aan zowel de voor- als achterzijde, maakt het een licht gebouw. Op elke woonlaag hangt tegenover de liften een schilderij van kunstschilder Rem de Boer. De schilderijen zijn functioneel, ze vormen als het ware een herkenningspunt voor de bewoners.

Met de bestaande 23 appartementen beschikt Huize Bodaan nu over 79 goede en ruime appartementen, geschikt voor alle vormen van ouderenzorg.

Kenmerken
Object: Woon- en zorgcentrum
Plaats: Bentveld
Oplevering: 2003
I.o.v.: Stichting A.G. Bodaan
Architect: Architectenbureau Lotgering BNA
locatie
Bekijk