Vorstelijk wonen, Beverwijk

Kingsfort

Het plan
Aan de Kingsford Smithstraat 106-108 in Beverwijk maken de twee voormalige gymzalen plaats voor een schitterend nieuwbouwplan. Het plan bestaat uit 2 gespiegelde gebouwen: Queensfort en Kingsfort. De twee gebouwen ‘kijken’ met de entrees naar elkaar. Per gebouw komen er 18 royale appartementen bovenop een ondergrondse parkeergarage, waarin voor elke woning een privé parkeerplaats en berging is voorzien. Naast de privé parkeerplaats in de kelder is er voor de deur ruimschoots gelegenheid voor het parkeren van een eventuele 2e auto en de visite. Het parkeerterrein dat momenteel al aanwezig is wordt volledig vernieuwd. Zodat de kwaliteit van het entreegebied aansluit bij de kwaliteit van de gebouwen. De architectonische kwaliteit van de gebouwen is hoogstaand. Het ontwerp kenmerkt zich door aandacht voor fraaie materialen en oog voor detail.

De ligging van het project in z’n directe omgeving is ronduit uitstekend te noemen. Aan de zijkanten en achterzijde is het omgeven door groen. Tegenover de entrees van de parkeergarages (aan de overkant van de Kingsford Smithstraat) komen de 40 fraaie nieuwbouw eengezinswoningen in jaren ’30 stijl. Op steenworp afstand ligt het recentelijk vernieuwde winkelcentrum de Wijckerbaan met alle voorzieningen voor de dagelijkse boodschappen.

De woningen
Het project bevat 32 royale appartementen van 102 m2 tot 117 m2 en 4 bijzondere penthouses (152 m2 tot 164 m2). De appartementen zijn verdeeld over de begane grond t/m de 3e verdieping. Op de 4e verdieping zijn de penthouses gelegen. Per verdieping zijn maximaal 4 appartementen gelegen. Met andere woorden, elk appartement is een hoekappartement. Hierdoor baden de woningen in daglicht en hebben ze allen een (ruim bemeten) hoekbalkon of terras. De woningen en het gebouw zijn uitermate duurzaam (uiteraard gasloos), voorzien van hoogwaardige isolatie, een warmtepomp, een ventilatiesysteem met warmteterugwinning en zonnepanelen op het dak.

Het ontwerp komt van MB architecten.

projectwebsite
Kenmerken
Object: 32 appartementen en 4 penthouses
Plaats: Beverwijk
Architect: MB architecten
locatie
Bekijk