Voormalige chocoladefabriek transformeert naar aantrekkelijk woongebied, Alkmaar

Ringerskwartier

Op een steenworp afstand van ons project Dockside in Alkmaar ligt het industriële terrein in en rondom de oude Ringersfabriek dat de komende jaren verandert in een aantrekkelijk woongebied. Deze fabriekslocatie waar tot 1973 de befaamde kersenbonbons en andere chocoladeproducten werden geproduceerd, transformeert straks naar een veelzijdig en karaktervol woongebied.

Parnters
In opdracht van BPD realiseren wij dit omvangrijke project bestaande uit verschillende gebouwen met daarin commerciële ruimten, 224 inpandige parkeerplaatsen en 273 appartementen. Het hoogste appartementengebouw telt straks 16 verdiepingen. SBB zit, als aannemer, samen met Tervoort en Van der Gragt in het bouwteam. Ringerskwartier is onderdeel van de grootschalige ontwikkeling op Overstad.

Programma
Ringerskwartier bestaat uit een plintgebouw en uit appartementengebouwen. Het plintgebouw is vier bouwlagen hoog en biedt ruimte aan commerciële ruimten op de begane grond en 224 inpandige parkeerplaatsen op de verdiepingen. De gevels van de parkeergarage krijgen een groene uitstraling. Op het plintgebouw staan drie, in hoogte variërende,  woongebouwen, een vierde woongebouw staat los hiervan. De hoogste gebouwen hebben 16 verdiepingen, de lagere gebouwen hebben 11 en 8 verdiepingen. In totaal worden er 273 appartementen gerealiseerd. 

 

 

 

projectwebsite
Kenmerken
Object: 273 appartementen
Plaats: Alkmaar
I.o.v.: BPD
Architect: LEVS architecten, FARO architecten en KDRA architecten.
locatie
Bekijk