Samenhang in verscheidenheid, Maarssen

Het Kwadrant

Smit’s Bouwbedrijf ontwikkelt in samenwerking met We Do Projects en KLUNDER ARCHITECTEN Het Kwadrant in Maarssen. Het project maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van Het Kwadrant en de Planetenbaan in de wijk Maarssenbroek.

Transformatie kantoor naar wonen
In het plangebied staan diverse kantoren en bedrijven leeg. Dit was voor de provincie en gemeente aanleiding om voor het gebied een ‘kansenkaart’ vast te stellen. De kansenkaart geeft aan dat verandering van dit gebied van kantoor- en bedrijfslocatie naar onder meer wonen mogelijk is. Bij een aantal leegstaande kantoorpanden is dit al gebeurd. Deze kantoren zijn nu in gebruik voor wonen. Inmiddels is er tevens voor Het Kwadrant en de Planetenbaan het stedenbouwkundig kader en randvoorwaarden door de gemeente vastgesteld waarbinnen de ontwikkeling van het gebied verder kan worden uitgewerkt.

Nieuwbouw
Op Het Kwadrant wordt, naast de transformatie van het bestaande pand tot studentenwoningen waarbij in de plint ruimte is voor buurtfuncties, nieuwbouw gerealiseerd in de vorm van twee woontorens met 499 appartementen. Smit’s Bouwbedrijf gaat aan de slag met de nieuwe woontorens die worden voorzien van een verdiepte stallingsgarage met circa 220 parkeerplaatsen.

Duurzaam programma
Er is ambitie voor EPC 0,25 waardoor bewoner nauwelijks een energierekening heeft.

Kenmerken
Object: 499 appartementen en 220 parkeerplaatsen
Plaats: Maarssen
Oplevering: 2022-2023
I.o.v.: Kwadrant B.V.
Architect: KLUNDER ARCHITECTEN
locatie
Bekijk