Restauratie Huize Scheybeeck, Beverwijk

Huize Scheybeeck

Aan de rand van Beverwijk, in de Rijksmonumentale buitenplaats Scheybeeck, staat 'Huize Scheybeeck'. Een imposant, historisch en monumentaal verblijf die waarschijnlijk in het eerste kwart van de 17e eeuw is ontstaan en onderdak heeft geboden aan een reeks van welvarende lieden. Bovendien werd Scheybeeck regelmatig bezocht door de Amsterdamse dichter Joost van den Vondel. Hij was vaak te gast in de hofstede van zijn rijke vriend Laurens Baeck. Vondel kwam in de natuurrijke omgeving tot rust en vond er vaak genezing van zijn lichamelijke kwalen - daarom werd Scheybeeck ook wel het 'Rustoord van Vondel' genoemd.

Tegenwoordig wordt Huize Scheybeeck gebruikt als bedrijfspand voor investeringsonderneming Scheybeeck. In opdracht van deze partij is Smit's Bouwbedrijf aangesteld voor de gehele uitvoering van de restauratiewerkzaamheden aan het pand.

Smit's Bouwbedrijf heeft in Huize Scheybeeck nieuwe vloeren gelegd, herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de plafonds en wanden, marmer opgeknapt en houtrotherstel uitgevoerd. Bovendien is er schilderwerk uitgevoerd in de stijl van Piet Boon. De toiletgroepen zijn door Smit's Bouwbedrijf verbouwd, de oude keuken is een kantoorruimte geworden en op de zolder hebben de oude cublicles ruimte gemaakt voor een riante bijeenkomstruimte. Ook aan de buitenzijde van het pand is licht werk verricht; zo is er schilderwerk uitgevoerd en heeft Smit's Bouwbedrijf gewerkt aan het herstellen van het hardsteen.

Kenmerken
Object: Restauratie bedrijfspand
Plaats: Beverwijk
Oplevering: Maart 2016
I.o.v.: Scheybeeck
Architect: Collo architecten en Piet Boon
locatie
Bekijk