Ontwerp je eigen woning, Amsterdam

Het Pakhuis

'Het Pakhuis' omvat 34 appartementen, 3 herenhuizen en 1 (woon)studio. Bijzonder aan dit project is dat Smit’s Bouwbedrijf in samenwerking met de architect en de ketenpartners dit project op de eigen tekenafdeling heeft uitontwikkeld vanaf voorlopig ontwerp tot en met de werktekeningen. Het tekenwerk is uitgewerkt in BIM (Revit). 

Bij het project ‘Het Pakhuis’, een initiatief van ASR Vastgoed Ontwikkeling, dachten de toekomstige eigenaren al in een vroeg stadium mee over de uitontwikkeling. In basis kochten de toekomstige eigenaren een ‘casco woning’ die op eigen verzoek kon worden ingedeeld en afgebouwd.

De toekomstige eigenaren werkten samen met een interieurarchitect en met Smit’s Bouwbedrijf om de individuele wensen, zowel binnen als buiten de woning (o.a. de gevel) mogelijk te maken en te verwezenlijken. 

Het project is duurzaam en klimaatneutraal. Er wordt voldaan aan de Menukaart Klimaatneutrale Zelfbouw van de gemeente Amsterdam. Zo heeft het project hoogwaardig isolatiemateriaal, drievoudig glas, stadswarmte en –koeling, zonnecollectoren, hot-fill ten behoeve van vaatwasmachine en wasmachine en een Douche-WarmteTerugWinning-systeem.

Bekijk hier de animatie van 'Het Pakhuis'.

Kenmerken
Object: 38 woningen
Plaats: Amsterdam
Oplevering: 2015
I.o.v.: ASR Vastgoed Ontwikkeling
Architect: Heren 5 architecten BNA
locatie
Bekijk