Oosterdokseiland Kavel 3, Amsterdam

Oosterdokseiland Kavel 3

Het Oosterdokseiland ligt midden in het bruisende hart van Amsterdam op loopafstand van het Centraal station. Direct naast de deur liggen zonnige kades, terrassen aan het water en een scala aan culturele belevenissen.

Kavel 3 van het Oosterdokseiland maakt deel uit van een groter geheel. De locatie ligt schitterend tussen het drukke IJ en de binnenstad van Amsterdam. Op de kavel is een gebouw gerealiseerd met 13 verdiepingen.

In het gebouw zijn op de onderste 2 onderste verdiepingen 11.000 m² commerciële ruimte en op de verdiepingen 175 appartementen gerealiseerd. In de commerciële ruimte is onder andere opgenomen winkelruimte (retail) en horeca.

In het middelste bouwdeel aan de noordzijde, welk uitkijkt over het IJ, is door Smit’s Bouwbedrijf 5.400 m² kantoorruimte gerealiseerd in opdracht van Douwe Egberts Master Blenders 1753. De complete afbouw en inrichting is in samenspraak tussen beide partijen in bouwteam tot stand gekomen volgens het ‘nieuwe werken’. De complete afbouw is gerealiseerd en opgeleverd binnen 4 maanden na opdracht.

 

Kenmerken
Object: 175 appartementen
Plaats: Amsterdam
Oplevering: 2013
I.o.v.: MAB Development Group BV
Architect: Crepain Binst Architecture uit Antwerpen en Meijer en van Schooten Architecten uit Amsterdam
locatie
Bekijk