Nieuwbouw DSE, Beverwijk

Nieuwbouw DSE

Een nieuw perceel met uitzicht op het Noordzeekanaal biedt volop mogelijkheden het sterk groeiende bedrijf DSE Software en DSE Services een nieuw ‘gezicht’ te geven.  Architectenbureau Piet Wierenga maakte het ontwerp voor de nieuwbouw van het kantoor, waarbij het terrein en interieur werden geïntegreerd in de plannen.  Op het perceel – met een oppervlakte van ruim 3.100 m² - realiseerde Smit’s Bouwbedrijf een kantoorgebouw van drie lagen met een vloeroppervlak van 1.320 m². Parkeerplaatsen en een grote, ingerichte tuin nemen de overige vierkante meters in beslag.

De gevel van het gebouw is uitgevoerd in een robuuste, donkerrode baksteen met grote glasopeningen om het daglicht tot ver in het gebouw te laten doordringen. Zo zijn de noordgevel – waar de entree is gevestigd – en de zuidgevel volledig uitgevoerd in glas. De centrale hal wordt ruimtelijk versterkt door een vide aan te brengen met glazen balustrades over alle verdiepingen. Het lichte, open karakter is kenmerkend voor het nieuwe onderkomen van DSE.

Smit’s Bouwbedrijf heeft al zijn expertise aangewend om de nieuwbouw van het gebouw, waarvan de bouwtijd elf maanden bedroeg, zowel in esthetisch als technisch opzicht te laten slagen. Veel aandacht is besteed aan de uitstraling en het praktische gebruik van het kantoor. De nieuwbouw is een verrijking voor zijn omgeving en biedt DSE volop kansen de bedrijfsactiviteiten uit te breiden.

Kenmerken
Object: Kantoorpand
Plaats: Beverwijk
Oplevering: 2008
I.o.v.: Duivenvoorde Software Engineering B.V.
Architect: Architectenbureau Piet Wierenga BV
locatie
Bekijk