Chique en rijk wonen: Lindepark, Amstelveen

Lindepark

In opdracht van Eigen Haard realiseert Smit’s Bouwbedrijf in Amstelveen aan de Lindenlaan het project ‘Lindepark’.
Het project omvat de bouw van 2 compacte gebouwen met 38 koopappartementen, 11 eengezinswoningen en 2 appartementengebouwen met 70 huurwoningen en 1 groepswoning, in totaal 120 woningen.

De groepswoning, een Thuishuis, bestaat uit 7 units. Daarnaast wordt 950 m² commerciële ruimte gerealiseerd met onder andere circa 675 m2 zorggerelateerde voorzieningen ten behoeve van Huisartsen Onder Een Dak (HOED).

De gebouwen staan vrij in het groen en worden verbonden door fraai aangelegde wandelpaden. Parkeren kan zowel ondergronds als op straat.

Het grijsbruin gemêleerde metselwerk wat wordt toegepast in de gevels gaat mooi samen met glas, zink en het groen dat aan verticale kabels langs de gevels groeit. Aan de parkzijde zijn de transparante gevels warm en natuurlijk van uitstraling. Langs de wat drukkere Lindenlaan is juist gekozen voor een gevel met een stedelijke uitstraling.

Lindepark vormt een passend contrast met de omgeving. Het ensemble van vijf gebouwen heeft een chique uitstraling met veel oog voor details in de gevelarchitectuur, wat juist ontbreekt in de functionele bebouwing uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Aan de entrees is extra aandacht is gegeven: niet weggestopt, maar duidelijk, herkenbaar, chic en rijk uitgevoerd.

 

 

Kenmerken
Object: 120 woningen
Plaats: Amstelveen
Oplevering: 2013 huurwoningen, 2014 koopwoningen
I.o.v.: Eigen Haard
Architect: Stefanova Architecten
locatie
Bekijk