Levendig en hoogwaardig stadscentrum, Utrecht

Leidsche Rijn Centrum

Leidsche Rijn krijgt een multifunctioneel centrum; bovenop de A2. Het kerngebied van het project bestaat uit een complete mix van functies, waaronder: pleinen, horeca, winkels en maatschappelijke voorzieningen. Bovendien worden er 762 appartementen gerealiseerd en komt er ca. 10.000 m2 kantoorfunctie. Er komen ook tal van andere functies, zoals een bibliotheek, een wijkbureau, bioscoop, en een bus- en treinstation. Uiteindelijk zal eind 2017 een multifunctioneel, levendig centrum worden opgeleverd met een optimale bereikbaarheid en hoogwaardige uitstraling.

De onderbouw, bestaande uit een ondergrondse expeditiestraat met gangenstelsel en goederenlift, alsmede een parkeergarage, is gereed gemaakt. Deze vormt de basis van de bovenbouw van het nieuwe stadshart van Leidsche Rijn. Een deel daarvan, perceel 2, bestaat uit ca. 34.000 m2 kantoren, woningen en winkels (202 appartementen). Deze wordt door de bouwcombinatie Smit’s Bouwbedrijf en De Nijs gerealiseerd.

De afzonderlijke gebouwen binnen de bouwblokken zijn ontworpen door gerenommeerde internationaal opererende architecten als AWG Architecten, Prof. Hans Kollhoff Architekten, Geurst en Schulze, Dok Architecten. De bouwkundige uitwerking is in handen van Het Facilitair Bureau uit Rotterdam.

projectwebsite facebook pagina
Kenmerken
Object: Multifunctioneel centrum
Plaats: Utrecht
Oplevering: 2e kwartaal 2018
I.o.v.: LRC B.V.
Architect: AWG Architecten, Hans Kollhoff, Geurst en Schulze, DOK Architecten, Cruz y Ortiz Arquitectos Sevilla, Lodewijk Baljon
locatie
Bekijk