Levendig en hoogwaardig stadscentrum, Utrecht

Leidsche Rijn Centrum

Een multifunctioneel centrum; bovenop de A2. Het kerngebied van het project bestaat uit een complete mix van functies, waaronder pleinen, horeca, winkels en maatschappelijke voorzieningen. Er zijn 762 appartementen gerealiseerd en ca. 10.000 m2 kantoorfunctie. Daarnaast een tal van andere functies, zoals een bibliotheek, een wijkbureau, bioscoop, en een bus- en treinstation. Een multifunctioneel, levendig centrum met een optimale bereikbaarheid en hoogwaardige uitstraling.

De onderbouw, bestaande uit een ondergrondse expeditiestraat met gangenstelsel en goederenlift, alsmede een parkeergarage, vormt de basis van de bovenbouw van het nieuwe stadshart van Leidsche Rijn. Perceel 2, bestaande uit ca. 34.000 m2 kantoren, woningen, winkels en 202 appartementen is door de bouwcombinatie Smit’s Bouwbedrijf en De Nijs gerealiseerd.

De afzonderlijke gebouwen binnen de bouwblokken zijn ontworpen door gerenommeerde internationaal opererende architecten als AWG Architecten, Prof. Hans Kollhoff Architekten, Geurst en Schulze, Dok Architecten. De bouwkundige uitwerking was in handen van Het Facilitair Bureau uit Rotterdam.

projectwebsite facebook pagina
Kenmerken
Object: Multifunctioneel centrum
Plaats: Utrecht
Oplevering: 2019
I.o.v.: LRC B.V.
Architect: AWG Architecten, Hans Kollhoff, Geurst en Schulze, DOK Architecten, Cruz y Ortiz Arquitectos Sevilla, Lodewijk Baljon
locatie
Bekijk