Haveneiland-Oost IJburg, Amsterdam

Haveneiland-Oost IJburg

In 2000 begon de ontwikkeling van IJburg, een unieke locatie bestaande uit meerdere eilanden gelegen in het IJmeer aan de oostzijde van Amsterdam. Haveneiland-Oost is de tweede fase welke in ontwikkeling is genomen. Het eiland vorm de schakel tussen Haveneiland-West en het nog te realiseren Centrumeiland.

In 2008 is gestart met de bouw, waarna de 2 blokken zijn gerealiseerd. De laatste oplevering heeft plaats gevonden in 2009. Binnen de bouwblokken zijn diverse woningtypen gerealiseerd. Daarnaast zijn parkeergarages, commerciële ruimten, kantoor- en maatschappelijke ruimten en zorggerelateerde functies ontwikkeld. De 2 blokken beschikken over een besloten private binnenruimte.

Smit’s Bouwbedrijf heeft voor de ontwikkeling en realisatie een samenwerkingsovereenkomst gesloten met diverse marktpartijen, waarbij de partijen zich hebben verenigd in IJ-Delta Ontwikkeling VOF.

In totaal zijn op Haveneiland-Oost mede door Smit’s Bouwbedrijf ontwikkeld de blokken 47ABCD en 53. Het totale project omvat:

  • 33 eengezinswoningen en 224 appartementen, totaal 257 woningen
  • 1.346 m2 commerciële ruimten waaronder winkelruimte (retail) en bedrijfsruimte
  • 156 m2 maatschappelijke ruimte
  • 3.343 m2 kantoorruimte
  • 202 parkeerplaatsen, zowel in stalling- en/of parkeergarages als op maaiveld

De beide blokken, 47ABCD en 53, zijn gerealiseerd door Smit’s Bouwbedrijf.

Kenmerken
Object: 257 woningen
Plaats: Amsterdam
Oplevering: 2008 tot en met 2009
I.o.v.: IJ-Delta Ontwikkeling VOF
Architect: blok 47: De Architecten Cie en Blok 53: VVKH Architecten
locatie
Bekijk