ROC-locatie Dieperhout, Leiden

Dieperhout

Het project in het Leidse Houtkwartier omvat 48 eengezinswoningen en 12 appartementen. Het Houtkwartier is een bestaande en geliefde woonwijk. De wijk grenst aan stadspark de Leidse Hout en ligt aan de noordkant van Leiden, tegen het dorpsachtige Oegstgeest. 

Bouwstijl in harmonie
Park Dieperhout bestaat uit verschillende bouwblokken, die in lengte en hoogte aansluiten bij de omgeving. De vormgeving is modern, maar verwijst tegelijkertijd naar de vooroorlogse bouwstijl van het Houtkwartier, met kenmerken als erkers, uitstekende dakranden, entrees met een luifel en karakteristieke schoorstenen.

Gevarieerde woningtypen
In Park Dieperhout ontwikkelen we, speels verdeeld over acht bouwblokken, zeven variërende typen eengezinswoningen met verschillende woonoppervlakken en indelingsmogelijkheden. Deze grote variatie sluit aan bij de bebouwing in de omliggende Houtwijk. Dat geldt ook voor de klassieke bouwstijl, geïnspireerd op de jaren dertig. De dakpannen zijn keramisch en de bergingen gemetseld. Alle materialen zijn duurzaam, tot en met het drievoudige isolatieglas. Standaard is de luxe afwerking.

 

 

 

 

 

projectwebsite
Kenmerken
Object: 60 woningen
Plaats: Leiden
Oplevering: 2018
I.o.v.: Smit’s Bouwbedrijf BV
Architect: VVKH Architecten, Leiden
locatie
Bekijk