De Vrije Kade, Amsterdam

De Vrije Kade

De Noordelijke IJ-oevers zijn sinds enkele jaren de plek om te wonen, ontspannen en genieten van culturele en culinaire mogelijkheden. Werken en wonen wordt op een ideale manier gecombineerd. Op het voormalig terrein van de Hollandse Beton Maatschappij in Amsterdam Noord is ruimte gemaakt voor het nieuwbouwproject ‘De Vrije Kade’. Het project, gelegen aan de Distelweg in de wijk Buiksloterham, wordt in drie fasen gebouwd. Fase 1 omvat 24 appartementen (koop en huur), 22 stadswoningen en circa 180 m² bedrijfsruimten.

Bouwen voor bewoners
Het project is ontwikkeld in samenspraak met toekomstige kopers. Zij denken, bepalen en ontwerpen mee. Deze manier van ontwikkelen heet de bouwen-voor-u-aanpak, waar de toekomstige bewoners van een gebied centraal worden gesteld.

Circulaire bouw
Bij de ontwikkeling van Buiksloterham worden bouwmaterialen en grondstoffen zoveel mogelijk hergebruikt. Bovendien komt er ruimte voor elektrische auto’s en worden bewoners en bedrijven in staat gesteld om hun eigen energie op te wekken. Daarbij moeten bouwprojecten voldoen aan de duurzaamheidseisen en is er aandacht voor bijvoorbeeld het gebruik van led-verlichting in openbare ruimtes en afvalscheiding. In het project ‘De Vrije Kade’ worden zoveel mogelijk elementen vanuit Circulair Buiksloterham overgenomen.

projectwebsite facebook pagina
Kenmerken
Object: 46 woningen
Plaats: Amsterdam
Oplevering: Januari 2017
I.o.v.: Hoekpoort BV
Architect: Heren 5 Architecten
locatie
Bekijk