Om trots op te zijn

Om trots op te zijn

Wij zijn trots op onze lange historie als zelfstandig ontwikkelaar en bouwer. En op het feit dat we bekend staan als een innovatieve en betrouwbare partner. Meer concreet zijn we trots op het feit dat we alleen al in Amsterdam de afgelopen 5 decennia zo'n:

  • 4.000 woningen ontwikkelden
  • 9.300 woningen bouwden
  • 21.000 m² commerciële ruimten ontwikkelden
  • 80.000 m² commerciële ruimten bouwden
  • 2.700 parkeerplaatsen realiseerden in onderbouwde garages

Ook wonnen we alleen al in onze hoofdstad de volgende prijzen:

2009 NEPROM-prijs Locatieontwikkeling

Westerdokseiland wint de NEPROM-prijs voor Locatieontwikkeling. Dit werk is door Smit's Bouwbedrijf samen met meerdere marktpartijen omgetoverd van een voormalig rangeerterrein van de NS in een succesvolle woonomgeving. De jury is zeer te spreken over de schaal en maat van het project, die op deze plek prima tot zijn recht komt. Men heeft ervoor gewaakt de bestaande maat van de grachtengordel over te nemen; er is hier echt iets nieuws ontstaan. Ondanks de forse dichtheid is de architectuur “aaibaar”. Smit’s Bouwbedrijf is naast de bouw mede verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van La Grande Cour binnen The City Cour Combination, de meest zuidelijk gelegen kavel op Westerdokseiland.

2008 BNA prijs ‘Gebouw van het jaar 2008’

La Grande Cour (Westerdokseiland), een ambitieus complex voor wonen en werken, wint de prijs BNA gebouw van het jaar 2008 voor de Regio Noordwest/Centrum. De jury roemt La Grande Cour om de “filmische en aangename binnenhoven, die een weergaloze stadsinterpretatie bieden, met stegen, wisselende hoogten en ongekende uitzichten”. Volgens de jury is het complex van uitzonderlijke grootsheid en kwaliteit, die zich kenmerkt door een ver boven de opgave uitstijgende interpretatie van de opgave en een even slim als stevig concept. Als een stoomschip in de haven heeft La Grande Cour de potentie om de rijke historie van het Westerdok voort te zetten. Het gebouw wordt genomineerd voor de landelijke verkiezing. Smit’s Bouwbedrijf is naast de bouw mede verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van La Grande Cour binnen The City Cour Combination.

2004 Nico Nijmeijer Pluim

Smit’s Bouwbedrijf ontvangt van de gemeente Amsterdam voor het project Steigerland de Nico Nijmeijer Pluim. Deze prijs werd uitgereikt aan de onderneming die de beste prestatie had geleverd volgens de criteria: tempo, houdbaarheid, voortvarendheid en een goede verhouding tussen tijd, geld en kwaliteit.

1991 Betonprijs

Architect Rudy Uytenhaak wint de Betonprijs 1991 voor woongebouw “De Droogbak” te Amsterdam en krijgt daarnaast een nominatie in de categorie ‘Ontwerp’ van Bouwwereld. De Droogbak is door Smit’s Bouwbedrijf gebouwd in opdracht van Woningstichting Lieven de Key.

Daarnaast is Smit’s Bouwbedrijf genomineerd voor de volgende prijzen in Amsterdam:

  • 2012 Nominatie BNA prijs ‘Gebouw van het jaar 2012’
  • 2003 Nominatie Betonprijs
  • 1999 Nominatie Betonprijs
  • 1992 Eervolle vermelding ‘Consumenten Bouwprijs’