Nieuws
18 juni 2020

Wonam en Smit's Bouwbedrijf tekenen aanneemovereenkomst Silva

Wonam en Smit's Bouwbedrijf tekenen aanneemovereenkomst Silva. Een woongebouw met 131 nieuwbouw huurappartementen in Haarlem. Het gebouw ‘SILVA’ krijgt 131 huurwoningen waaronder 7 maisonnettes op de begane grond. Naast 2- en 3-kamer huurwoningen komen er op de begane grond een fietsenstalling, kantoorruimtes en krijgt het complex een ondergrondse parkeergarage.

Silva bevindt zich in het hart van het nieuwe ontwikkelingsgebied Schalkwijk-midden. Het gebied is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt op enkele minuten loopafstand van het winkelcentrum Schalkwijk dat de komende jaren grootschalig wordt vernieuwd tot een modern en aantrekkelijk stadsdeelcentrum.

Groen en duurzaam
In de toekomstige nieuwe woonwijk komt een speels ontwerp in een groene omgeving met keuze uit 131 huurappartement variërend van circa 60 tot 115 vierkante meter. De appartementen zijn stuk voor stuk voorzien van een complete keuken en moderne badkamer. Fietsten kunnen geparkeerd worden in de ruime gemeenschappelijke fietsenstalling op de begane grond en auto’s in de ondergrondse parkeergarage.

Het appartementengebouw is door Dam & Partners Architecten duurzaam ontworpen: het wordt voorzien van zonnepanelen en een groen dak. Naar verwachting start de bouw in Q1 2021 en is de oplevering medio 2023. De woningen worden verhuurd via Woontank.