Nieuws
06 november 2014

Winkelcentrum Terwijde geopend

Op woensdag 5 november was het gezellig druk tijdens de officiële opening van winkelcentrum Terwijde in Leidsche Rijn Utrecht. Eind van de middag opende wethouder Geldof van de gemeente Utrecht officieel het winkelcentrum gevolgd door een spectaculair optreden van de 3J’s uit Volendam. In opdracht van MAB Development en Bouwfonds ASR werkte Smit’s Bouwbedrijf samen met UBA aan de realisatie van dit nieuwe winkelcentrum.

Uitdagende planning
Na het slaan van de eerste paal in het voorjaar van 2013 werd met man en macht gewerkt om de uitdagende planning, die meer dan eens werd vergeleken met een hoge snelheidslijn, de baas te blijven. In 18 maanden tijd verrees er in razend tempo een modern nieuw winkelcentrum met ruim 13.000 m² commerciële ruimte, 236 woningen en 1080 parkeerplaatsen.

Missie volbracht
Om dit project met drie bouwstromen binnen de gestelde termijn te verwezenlijken, werd de bouwkeet op het bouwterrein voor de werkvoorbereiding- en uitvoeringteams ingericht als compleet kantoor met alle faciliteiten binnen handbereik. Hierdoor waren de communicatielijnen kort, wat ons in staat stelde om snel te schakelen waar dat nodig was.

Van bouwgrond tot winkelcentrum
Een van de bewoners heeft het leuke idee opgevat om een timelaps te monteren van foto's die gemaakt zijn tijdens de bouw. Wij danken de maker (PvT @TerwijdePoort) dat wij dit mogen publiceren.