Nieuws
06 juni 2019

Wielerspektakel bij De Sloep

De stichting Ronde van Noord-Holland organiseert voor de 73e keer de Profronde van Noord-Holland. Deze wordt op zaterdag 8 en zondag 9 juni 2019 verreden en maakt deel uit van de Nederlandse Loterij Topcompetitie. Op zaterdag wordt er in De Rijp en omgeving gekoerst. Deze tijdrit start op het Graftdijkplein in West-Graftdijk en de finish is voor de deur van het voormalige gemeentehuis in De Rijp.

Smit's Bouwbedrijf stelt voor deze tijdrit het parkeerterrein van het voormalige gemeentehuis beschikbaar aan de organisatie en stelde speciaal voor dit evenement de sloop van het gemeentehuis uit. Het gemeentehuis staat namelijk al in de hekken en zal op korte termijn worden gesloopt. In 2020 zal Smit’s Bouwbedrijf hier 13 woningen “ De Sloep” realiseren.

Op zondag start de klassieker op het Alkmaarse Waagplein en finishen de renners na ruim 180 kilometer door Noord-Holland, op de Saturnusstraat in Oudorp.

De profronde van Noord-Holland heeft met 72 voorgaande edities een rijke historie. Grote namen en talentvolle renners wisten in het verleden dé klassieker van Noord-Holland al op hun palmares bij te schrijven.