Nieuws
16 december 2015

West-Fries dorp aan doorgaand vaarwater

De tijd van het pionieren in Westerdel is nu echt voorbij. De woonwijk heeft al helemaal de uitstraling van een dorp aan het water. Precies zoals bedoeld was. Een nieuwe fase van dit bijzondere nieuwbouwproject is van start gegaan met de verkoop van 20 royale tweekappers aan doorgaand vaarwater. Wie daarvan wil profiteren, in combinatie met de lage hypotheekrente en de stijgende bouwkosten, doet er goed aan om nu in stappen.

Unieke natuurbeleving
Westerdel is in trek. Alle woningen uit de eerste fase van dit nieuwbouwproject zijn verkocht. Dit heeft niet alleen te maken met het veelzijdige aanbod van woningen en de gunstige prijs-kwaliteitsverhouding ervan. Maar ook met het unieke karakter van de woonwijk zelf. Westerdel is in feite een verzameling van grotere en kleinere eilanden omringd door doorgaand vaarwater. In het hart van de wijk ligt het meertje de Del en voor de kinderen is er een speeleiland ontwikkeld. Dit alles maakt Westerdel een levendige en dynamische woonwijk.

Nieuw aanbod
Een voorbeeld van de top in het koopaanbod zijn de royale tweekappers in de stijl van de jaren dertig, met riante tuinen aan doorgaand vaarwater. Deze woningen zijn beschikbaar vanaf € 299.500. Meer dan de helft van deze woningen is reeds verkocht. De bouw gaat begin maart van start en de oplevering staat voor eind 2016 gepland. Voor wie op zoek is naar een rijwoning in de prijscategorie vanaf € 196.500 is het type Scholekster met uitzicht op groen, water en de gemeenschappelijke steiger interessant. Wie van een meer klassieke tweekapper houdt, doet er goed aan om zich eens te laten informeren over het type Wulp en Watersnip met een prijs vanaf € 249.500.

Het actuele woningaanbod is beschikbaar op www.westerdel-sbb.nl.