Nieuws
04 maart 2015

Verkoop Loungekwartier succesvol gestart!

Afgelopen zaterdag 28 februari  werden in het Key West Beachhouse de 36 woningen van het Loungekwartier aan belangstellenden gepresenteerd. Er was veel bekijks bij de presentatie van de woningen. De reacties waren positief. De architectuur en de indelings- en uitbreidingsmogelijkheden werden goed ontvangen. Rond het middaguur werd voor de actie “Jij ziet een woning in het Loungekwartier wel zitten! “een Loungebank verloot. De eerste inschrijvingen zijn inmiddels gedaan. De woningen worden verkocht middels inschrijving/loting. De inschrijving sluit op maandag 9 maart om 17.00 uur. Daarna vindt de verkoop op basis van beschikbaarheid plaats. 

Ligging
Het Loungekwartier is een kleinschalig nieuwbouwproject in de nieuwe wijk Terwijde. Deze wijk is opgezet rond drie lanen en een singel (Jazzsingel, Operettelaan, Rijnkennemerlaan en de Musicallaan). Centraal ligt het Waterwinpark, een openbaar gebied van 7 hectare. Rietvelden, zonnestrandjes en wandelpaden op een steenworp afstand van het Loungekwartier. Kenmerkend voor de wijk is de stedenbouwkundige tweedeling: laagbouw aan  de noordoostkant en een verstedelijkt gebied langs het spoor. Brede watergangen (Haarrijnse wetering en plassen) bepalen het beeld aan de noordkant, de zuidkant van de wijk heeft een groen karakter door het Waterwinpark. De wijk heeft twee cultuurhistorische monumenten: boerderij Hof ter Weyde en kasteelterrein/boerderijencomplex De Engh. 

Veel variatie
Het plan is ontworpen rondom een ruime en groene besloten binnentuin. Het gevelontwerp heeft een rijke uitstraling en heeft zo iets weg van een herenhuis. Er zijn verschillende typen woningen beschikbaar. 25 tussenwoningen (110-120 m²), 5 hoekwoningen (110-145 m²), 2 poortwoningen (130 m²), 3 patiowoningen (150-160 m²), 1 loftwoning (80 m²). Alle woningen zijn mooi en handig van indeling, ruim van opzet, voorzien van een comfortabele tuin en beschikken over een eigen parkeerplaats in de besloten gemeenschappelijke hoftuin. De ruime patiowoningen zijn door extra ruimte op de begane grond zeer geschikt voor meerdere functies zoals bijvoorbeeld werken aan huis. Bij de ontwikkeling van de plannen stond voorop dat de woningen duurzaam, onderhoudsarm en flexibel moesten zijn. Zo zijn de woningen standaard voorzien een zeer goed geïsoleerde gevel  en genieten ze stuk voor stuk van veel lichtinval.

Meer informatie over het project is te vinden op www.loungekwartier.nl.