Nieuws
20 oktober 2014

Tweede project voor Smit's Bouwbedrijf op Zeeburgereiland

In opdracht van de Alliantie zijn wij gestart met de voorbereidingen voor de bouw van Blok 9 op het Zeeburgereiland in Amsterdam. De bouw start al voor het einde van dit jaar en de oplevering staat gepland in het eerste kwartaal van 2016. Blok 9 ligt naast de 60 huurappartementen (Blok 7) die wij momenteel voor de Alliantie bouwen.

De gebouwen bevatten in totaal 110 woningen voor de sociale en middel dure huur en maken onderdeel uit van de ruim 400 woningen die de Alliantie de komende jaren op het Zeeburgereiland zal realiseren. Bij de start van het project zijn toekomstige bewoners betrokken bij de bepaling van het woonprogramma en de woningindeling.

De twee woongebouwen zijn gesitueerd op een rechthoekige locatie die grenst aan een groot open middenterrein met sportvelden. Onder de volledige kavel komt een gedeeltelijk verdiepte kelder waar parkeerplaatsen en de bergingen van de woningen een plek krijgen. De gebouwen omsluiten een openbare daktuin die bovenop de parkeerkelder ligt.

De twee woongebouwen zijn ‘broertjes’ van elkaar waarbij het gebouw aan de stedelijke kant wat hoger is en wat meer woningen bevat. Het beeld van de gebouwen is nautisch en wordt bepaald door de rondgaande balkons die als grote dekken om de gevels van de gebouwen golven en de woningen met de buitenruimte en het wijdse uitzicht verbinden. De balkons zijn van lichtgekleurd strekmetaal en steken sterk af tegen de donkergrijze gemetselde gevel daarachter.