Nieuws
25 mei 2016

Smit's Bouwbedrijf werkt mee aan The TrueTalker in FabCity

Op de Kop van Java-eiland in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam ligt FabCity. Een tijdelijke, gratis toegankelijke campus waar studenten, professionals, kunstenaars en creatieven een duurzaam stedelijk gebied ontwikkelen en hun oplossingen voor stedelijke vraagstukken presenteren en bespreken. Een opvallend bouwwerk is The TrueTalker; ontworpen door Studioninedots in opdracht van StoneCycling en gebouwd door Smit’s Bouwbedrijf.

De campus Fabcity bevat zo’n vijftig innovatieve paviljoens, installaties en prototypes. Een van die innovatieve paviljoens is The TrueTalker, een ontmoetingsplek met een haardvuur als kern. Omdat een kampvuur perfect is voor het vertellen van verhalen, is eenieder welkom om hier zijn hartverwarmende, onredelijke, gekke, onmogelijke en hilarische ideeën te delen. Het biedt zo een aanvulling op de volledig geregistreerde vergaderingen op het nabijgelegen Marineterrein waar Amsterdam het Nederlandse voorzitterschap van de EU host. StoneCycling nodigt politici dan ook uit om rond het kampvuur te filosoferen over de toekomstige huisvesting van Europa en de inrichting daarvan.

Van bouwafval tot baksteen
Het kegelvormige bouwwerk is gerealiseerd met bakstenen van gerecycled bouw- en industrieafval. Deze WasteBasedBricks zijn recent ontwikkeld door start-up StoneCycling; de productie ervan vindt plaats in een bijna honderdjaaroude steenfabriek volgens een authentiek recept.

Ontwerp en bouw
The TrueTalker is ontworpen door architectenbureau Studioninedots. Het bureau bracht energieke partners bijeen om met hen de behoefte aan een ontmoetingsplek te vertalen in een aantrekkelijk en technisch uitdagend ruimtelijk ontwerp. Smit’s Bouwbedrijf is gevraagd om te helpen bij de bouw van het interessante paviljoen. Wij steunen graag een dergelijke, innovatief project en het duurde dan ook niet lang voordat er een metselaar op pad werd gestuurd naar FabCity voor de realisatie van The TrueTalker.

Opening TrueTalker op 27 mei
Wie The TrueTalker met eigen ogen wil bewonderen kan vanaf vrijdag 3 juni langskomen op FabCity. Op deze dag vindt om 17.00 uur de officiële opening plaats. The TrueTalker ligt centraal op de campus. FabCity is doordeweeks geopend van 8.00 tot 22.00 uur en in het weekend van 11.00 uur tot middernacht.