Nieuws
03 april 2015

Overweldigende belangstelling en enthousiasme voor De Pauw

 

Gisteravond werden in het Oude Raadhuis in De Rijp de 31 woningen van De Pauw aan belangstellenden gepresenteerd. Er was ontzettend veel bekijks bij de presentatie van de woningen. Dit leverde zelfs een file op de trappen van het Oude Raadhuis op.

Overweldigende belangstelling en enthousiasme
De reacties op het plan, naar ontwerp van BBHD Architecten, waren zeer positief. Met name de ligging en het historische uiterlijk van de woningen werden goed ontvangen. Er werden ruim 150 brochures uitgereikt en de eerste inschrijvingen zijn inmiddels gedaan. Belangstellenden hebben de keuze uit 13 rijwoningen, 6 twee-aaneengeschakelde woningen, 6 vrijstaande woningen en 6 appartementen. De verwachting is dat de woningen halverwege volgend jaar worden opgeleverd.

Uitbreiding
Om inwoners te behouden moeten er volgens de gemeente Graft-De Rijp meer woningen komen. Het doel is om op deze locatie 142 nieuwe woningen te realiseren. De huizen zijn zo ontworpen dat het past bij het historisch aanzicht van het dorp. Er wordt gebruik gemaakt van gevels uit traditioneel materiaal en het appartementencomplex doet denken aan een pakhuis van vroeger.

De woningen worden verkocht middels inschrijving/loting. De inschrijving sluit op maandag 13 april om 17.00 uur. Daarna vindt de verkoop op basis van beschikbaarheid plaats. 

Meer informatie over het project is te vinden op www.wonenindepauw.nl.