Nieuws
01 juni 2016

Studenten op de Stieltjesweg

Op verzoek van de TU Delft verzorgden Smit’s Bouwbedrijf afgelopen vrijdag in samenwerking met RoosRos Architecten en IMd Raadgevende Ingenieurs een gastcollege voor studenten van de opleiding Civiele Techniek. Het betrof een gastcollege voor het onderdeel ontwerpen van constructies en funderingen. Het gastcollege werd aangevuld met een bezoek aan de bouwplaats van ons project Stieltjesweg in Delft.

Gastcollege
De gastsprekers waren Daan Font Freide van RoosRos Architecten, Mischa Andjelic van IMd Raadgevende Ingenieurs en onze eigen Dobias Bloem. Dobias sprak onder meer over het bouwtempo waaronder het versnellen van het bouwproces door gebruik te maken van tunnelbekisting en het beperken van de kraantijd.

Het project SW2
De TU Delft wordt uitgebreid met 665 studentenwoningen en diverse voorzieningen. De woningen komen op de plek van het huidige complex van Deltares, dat voor het grootste deel behouden blijft. IMd ontwerpt de constructie van het gecombineerde hergebruik- en nieuwbouwproject. Smit's Bouwbedrijf realiseert de nieuwbouw met een circa 70 meter hoge toren. De toren biedt plaats aan 504 zelfstandige studentenwoningen en 750 m2 voorzieningen in de plint.

Flexibiliteit
De constructie daarvan is zó ontworpen dat het met diverse bouwsystemen gerealiseerd kan worden én dat de appartementen eenvoudig kunnen worden samengevoegd tot grotere, reguliere woningen. Dit verhoogt de waarde en mogelijkheden van het vastgoed aanzienlijk. In de plint van de nieuwbouw komen diverse voorzieningen, zoals een campuswinkel, een klein warenhuis, een koffiecorner, een studentencafé en een medische praktijk.

Na een kleine make-over met werkschoenen, gele hesjes en een helm, gingen de studenten onder leiding van bedrijfsleider Gijsbert-Jan Heek (Smit’s Bouwbedrijf) de bouwplaats op. De studenten werden in verschillende groepen rondgeleid op ons werk. De enthousiaste en geduldige studenten zorgden voor veel interactie tijdens dit vrijwillige college. Een geslaagde en interessante middag voor alle partijen!