Nieuws
03 september 2020

Startsein voor Vianen, Kop Zuid Sluiseiland

Met het slaan van de eerste paal is maandag het startsein gegeven voor Kop Zuid op het Sluiseiland in Vianen.

Aftrap in kleine kring
De eerste paal werd geheid in het bijzijn van wethouder Huib Zevenhuizen, projectleider Gerrit Breimer en algemeen directeur Jeroen Marsman van Smit’s Bouwbedrijf. De gebeurtenis vond vanwege Covid-19 in kleine kring plaats. Kop Zuid omvat 32 woningen: 6 appartementen en 26 eengezinswoningen met een ondergrondse parkeergarage op het zuidelijkste puntje van Sluiseiland.

Met de paal is de basis gelegd voor het plan Sluiseiland. Als alles volgens plan verloopt, worden de woningen van deelgebied Kop Zuid over een jaar opgeleverd en kunnen de eerste bewoners van het Sluiseiland er na de zomer van 2021 intrekken.

Vanwege Covid-19 konden wij dit feestelijke moment niet samen vieren met de toekomstige bewoners en betrokken partijen. Wij hebben ervoor gekozen om het slaan van de eerste paal op beeld vast te leggen. Bekijk hier de video.

Een uniek eiland
Centraal in Vianen, tussen het Merwedekanaal en het historische stadshart vind je Sluiseiland. Een uniek eiland waar grootschalig groen en waterstructuren centraal staan. Sluiseiland neemt een bijzondere plek in de stad in en vraagt dan ook om een bijzondere, kwalitatief hoogstaande invulling die Vianen nog verder verrijkt. Het Sluiseiland als woongebied. Dicht tegen de historische binnenstad aan, met zicht op de Lek en omgeven door groen. Het plan is gebaseerd op het sluizencomplex en de vaarroute langs de historische binnenstad. Met een zichtlijn over het hele tracé, een terrasvormige route en karakteristieke bruggetjes ontstaan bijzondere paden die een belangrijke verbinding vormen tussen de oude en de nieuwe stad.