Nieuws
17 december 2020

Start samenwerking Ringerskwartier Alkmaar

Op een steenworp afstand van ons project Dockside in Alkmaar ligt het industriële terrein in en rondom de oude Ringersfabriek dat de komende jaren verandert in een aantrekkelijk woongebied. Deze fabriekslocatie waar tot 1973 de befaamde kersenbonbons en andere chocoladeproducten werden geproduceerd, transformeert straks naar een veelzijdig en karaktervol woongebied.

Parnters
In opdracht van BPD gaan wij aan de slag met de bouw van dit omvangrijke project bestaande uit verschillende gebouwen met daarin commerciële ruimten, 224 inpandige parkeerplaatsen en 273 appartementen. Het hoogste appartementengebouw telt 16 verdiepingen. SBB zit, als aannemer, samen met Tervoort Egmond en Van der Gragt uit Wormerveer met de combinatie Ringerskwartierbouw V.O.F. in het bouwteam dat op dit moment de ontwerpen uitwerkt naar uitvoeringsniveau. Ringerskwartier is onderdeel van de grootschalige ontwikkeling Overstad.

Programma
Ringerskwartier bestaat uit een plintgebouw en uit appartementengebouwen. Het plintgebouw is vier bouwlagen hoog en biedt ruimte aan commerciële ruimten op de begane grond en 224 inpandige parkeerplaatsen op de verdiepingen. De gevels van de parkeergarage krijgen een groene uitstraling. Op het plintgebouw staan drie, in hoogte variërende, woongebouwen, een vierde woongebouw staat los hiervan. De hoogste gebouwen hebben 16 verdiepingen, de lagere gebouwen hebben 11 en 8 verdiepingen. In totaal worden er 273 appartementen gerealiseerd. Bij het ontwerp zijn drie architectenbureaus betrokken: LEVS architecten, FARO architecten en KDRA architecten. De constructie is in handen van Pieters Bouwtechniek.

Planning
De planning is dat eind 2021 de omgevingsvergunning wordt ingediend. De verkoop van de appartementen zal dan in 2022 plaatsvinden. Wanneer de omgevingsvergunning is verleend en er genoeg woningen zijn verkocht, kan de voorbereiding voor de uitvoering starten zodat er vanaf eind 2022 opnieuw een mooi project in productie gaat.

 

Benieuwd naar de plannen? Bekijk hier de toelichting.