Nieuws
11 december 2015

Start bouw Little Manhattan in Nieuw-West

 

Op 10 december sloeg portefeuillehouder Ronald Mauer (stadsdeel Nieuw-West) de eerste paal van de campus Little Manhattan. Het complex bij Lelylaan telt totaal 869 studenten- en jongerenwoningen. International Campus Netherlands is de ontwikkelaar/belegger van het complex. Smit's Bouwbedrijf ontwikkelde in samenwerking met opdrachtgever International Campus, architect Studioninedots en verhuurder DUWO de studentencampus. Tweede kwartaal 2017 worden de woningen opgeleverd.

Ronald Mauer sprak over Nieuw-West als het Kreuzberg van Amsterdam. Waar veel plannen zijn voor nieuwe en andere vormen van wonen en samenleven een plek gaan krijgen. Mauer: ‘hierdoor ontstaat  er een andere samenstelling van bewoners in Nieuw-West en dat brengt een andere dynamiek en balans met zich mee. Little Manhattan past heel goed in die nieuwe dynamiek.’  Voor studenten en jongeren is Little Manhattan een uitstekende plek om te wonen, direct naast een OV knooppunt, vlakbij een winkelplein en tussen het Sloterpark en het Vondelpark.   

Het gebouw bestaat uit 869 woningen/studio’s, alle woningen hebben een eigen entree, keuken, badkamer en woon/slaapkamer. In het gebouw komen ook gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een wasruimte en een fietsenstalling. De plint krijgt een commerciële invulling. Er zijn straks 590 studentenwoningen en 279 woningen voor ‘Young Professionals’. Dit zijn jongeren die uitgestudeerd zijn en aan de basis staan van hun carrière.

Little Manhattan ligt naast station Lelylaan. Het gebouw krijgt de vorm van een hoefijzer en de twee torens op het gebouw worden respectievelijk 61 en 73 meter hoog. Vanaf nabijgelegen rotonde komt er een nieuwe straat tussen de Schipluidenlaan en de Lelylaan - de Willem Frogerstraat – dit is de aanrijroute naar de campus. Aan de Westkant van het complex komt een aantrekkelijke promenade.