Nieuws
25 januari 2018

Smit’s Bouwbedrijf investeert in de toekomst

Directeur Vincent van den Broek heeft vandaag zijn stoel afgestaan aan Lars Appelman. Lars is 15 jaar en leerling van het Vellesan College in IJmuiden. Wij ondersteunen hiermee het project De Baas van Morgen, een initiatief van JINC.

Talent van morgen
Tijdens de Baas van Morgen ervaren ruim 200 jongeren hoe het is om de ‘baas’ te zijn. Een ‘super bliksemstage’ waarmee het bedrijfsleven laat zien hoe belangrijk het is om te investeren in het talent van morgen. Deelnemende jongeren zien hoe een bedrijf werkt. Ze krijgen onder andere een rondleiding, leren medewerkers kennen en gaan aan de slag met een adviesvraag die de bedrijven voorafgaand voor de Baas van Morgen hebben geformuleerd. Lars kreeg de opdracht: Zoek als baas uit hoe je de jeugd van nu enthousiast kunt maken voor een beroep in de bouw.

Breed scala aan deelnemende bedrijven
JINC organiseert Baas van Morgen in 2018 voor de vierde keer. In 2015 vond de eerste editie plaats. Een diverse groep ‘bazen’ uit het hele land ondersteunt dit initiatief. Van de directeur van ING tot de baas van Hilton, Rijkswaterstaat, Artis, Philips, Tesla en Deloitte. Met een leerling een dag op de stoel van de baas sla je twee vliegen in één klap: verfrissende ideeën voor het bedrijf en een onvergetelijke ervaring voor de leerling.

Geslaagde dag
“Het was een superleuke, interessante en spectaculaire dag”, aldus Lars. Hij heeft een zeer gevarieerde dag beleefd. Lars werd opgehaald door zijn privéchauffeur.  Kreeg een indrukwekkende rondleiding,  een spoedcursus maatvoering en bracht een bezoek aan de SBB-bouwplaats van IvensStudios op het Amsterdamse IJburg. Daar ging de waaghals nog naar 35 meter hoogte in de torenkraan.