Nieuws
07 maart 2018

Smit's Bouwbedrijf gaat voor Nul op de Meter

Op de hoek van de Beneluxlaan en de Hoflanderweg in Beverwijk is Smit’s Bouwbedrijf gistermiddag gestart met de bouw van het nieuwbouwproject Swaanswijk. Een uniek nieuwbouwproject omdat de woningen Nul op de Meter zijn. Nul op de Meter woningen (NoM-woningen) hebben geen gasaansluiting en wekken net zo veel energie op als dat er gebruikt wordt. Smit’s Bouwbedrijf is de eerste ontwikkelaar/aannemer die in Beverwijk aan de slag gaat met NoM-woningen.

Wethouder Dorrenbos opende onder toeziend oog van de toekomstige bewoners het werk met het plaatsen van een funderingsbalk.

 

Gasloos en energieneutraal bouwen
Naast energie voor verwarming en klimaat, wordt ook de energie opgewekt die nodig is voor huishoudelijk gebruik. De woningen zijn duurzaam en passen binnen de visie om tot een energieneutrale omgeving te komen in 2050. De woningen hebben geen gasaansluiting en zijn standaard voorzien van isolatieglas, zonnepanelen en een warmtepomp.

Kleinschalig en innovatief
Het project Swaanswijk, gelegen in Beverwijk, is een kleinschalig nieuwbouwproject, centraal gelegen en omgeven door het groen van Park Overbos. Er worden negen rijwoningen en vier hoekwoningen gerealiseerd. De woningen zijn afgelopen december onder grote belangstelling in verkoop gegaan en waren in korte tijd verkocht. De kopers van het plan kregen de gelegenheid om een toekomstboodschap onder hun huis te begraven.

Stukje historie
Het project dankt haar naam aan de familie Swaanswijk. De eerste bewoners van het Kasteel Adrichem dat in de tweede helft van de 13e eeuw werd gebouwd op de locatie van de nabij gelegen Gasthoeve Adrichem. Het ontwerp van de woningen komt van BBHD architecten uit Alkmaar