Nieuws
02 juli 2018

Sluishuis op Sluiseiland Vianen opent haar deuren

Het Sluishuis op Sluiseiland in Vianen opende haar deuren voor publiek. Het duurzame, verplaatsbare ‘tiny house’ krijgt de bestemming als informatiepunt voor de ontwikkeling van het Sluiseiland en het Waterjaar. Het Waterjaar start op 7 juli aanstaande, de plannen voor het nieuwe Sluiseiland werden afgelopen 19 juni gepresenteerd in het stadshuis.

Midden in Vianen verrijst iets moois
Het Sluiseiland krijgt een nieuwe bestemming als woongebied. Dicht tegen de historische binnenstad aan, met zicht op de Lek, omgeven door groen. Dit stukje nieuwe stad vraagt om een bijzondere en kwalitatieve invulling die van toegevoegde waarde is op de bestaande stad. Die bovendien Vianen op de kaart zet én past in het lokale DNA. In totaal ontwikkelt Smit’s Bouwbedrijf ongeveer 184 woningen op Sluiseiland. Het plan omvat circa 56 appartementen, 89 stadswoningen en maximaal 39 wooneenheden vanuit collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO Sluiseiland).

Sluishuis
Het Sluishuis is vooralsnog geopend op de donderdag en vrijdag. De overige dagen is het geopend op afspraak. De plannen voor het Sluiseiland, alsmede de maquette, zijn hier te bewonderen, zowel in het huisje als in de etalages. Informatie over het Waterjaar kunt u nalezen via www.vrijstadvianen.nl.