Nieuws
31 januari 2020

Prominent kopgebouw Stationsplein Delft bereikt hoogste punt

Op donderdag 30 januari bereikte het multifunctionele Antoni het hoogste punt. Antoni is hét prominente kopgebouw aan het Delftse Stationsplein met daarin niet alleen een hotel en winkels, maar ook de mooiste appartementen en penthouse van Delft. Antoni is duurzaam. Het materiaalgebruik, de energievoorziening en de flexibiliteit maken het gebouw op alle fronten toekomstbestendig en sluiten naadloos aan bij de nieuwe duurzame initiatieven die in het gebouw plaatsvinden. Martina Huijsmans, wethouder voor het gebied Nieuw Delft, verzorgde in het bijzijn van de toekomstige bewoners en betrokken partijen een symbolische handeling - het stapelen van een 3D maquette.  

Tussen de Nieuwe Gracht en het toekomstige Van Leeuwenhoekpark en pal naast station Delft staat Antoni. Het gebouw wordt daarmee onderdeel van Nieuw Delft: een gevarieerd stadsdeel dat wordt ontwikkeld in de voormalige spoorzone van de stad. Antoni is een uniek gebouw waarin wonen, ontmoeten, verbinden en beleven voorop staan. Een ontmoetings- en verblijfsplek pur sang, met de transparante plint die door zijn hoge, glazen gevel uitnodigt tot meedoen, meedenken, aansluiten en binnenkomen. In het gebouw komen een hotel met zo’n 80 kamers, een restaurant, flexibele werkplekken met ruimte voor starters en kleine bedrijven en een ingenieuze parkeervoorziening. Op de verdiepingen daarboven 28 compacte studio’s en 11 exclusieve appartementen en een penthouse. Onder het gebouw Antoni komt een openbare fietsenstalling, de derde in het stationsgebied, voor zo’n 2.400 fietsen. In totaal heeft het stationsgebied straks plek voor ruim 10.000 fietsen.

Martina Huijsmans, wethouder voor de gebiedsontwikkeling Nieuw Delft: “Antoni is een van de eerste projecten in het stationsgebied. Door de mix van wonen, werken en ontmoeten zal het gebouw na de opening meteen al voor veel levendigheid in het gebied zorgen. Als wethouder Mobiliteit kijk ik daarnaast enorm uit naar de oplevering van de fietsenstalling onder Antoni.”  

Partners en planning
Het plan voor Antoni is ontworpen door architectenbureau Studioninedots. Het project wordt gerealiseerd door ontwikkel- en bouwcombinatie Smit’s Bouwbedrijf-Vink Bouw. De fietsenstalling onder Antoni wordt gefinancierd door ProRail namens het ministerie van IenW, Metropoolregio, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Delft. Komende zomer is de fietsenstalling gereed en naar verwachting wordt Antoni in de tweede helft van het jaar opgeleverd.

Hard Hat Tours
De studio’s zijn verkocht. De verkoop van de appartementen en het penthouse is in volle gang. Geïnteresseerden in de riante appartementen of het penthouse kunnen nu zelf ervaren hoe eigentijds en stijlvol Antoni is en genieten van het prachtige uitzicht op Delft. Er kan geheel vrijblijvend een afspraak voor een Hard Hat Tour (rondleiding) gemaakt worden. Woonoppervlaktes variëren van circa 178 tot 238 vierkante meter. Prijzen vanaf € 875.000, - vrij op naam.