Nieuws
15 mei 2015

Oplevering én start bouw Zaans Goed en De Zaanse Strip

Feestelijke oplevering 
Samen met bewoners, de gemeente Zaanstad en Woningstichting Eigen Haard vierden wij afgelopen woensdag de oplevering van twee markante projecten: het Zaans Goed en De Zaanse Strip. De gebouwen staan op het voormalig Van Gend & Loos terrein en vormen samen een prachtig geheel dat onderdeel uitmaakt van het vernieuwde stadshart van Zaandam. Vanaf het dak van De Zaanse Strip bracht een abseiler de sleutels naar beneden en overhandigde deze aan de toekomstige bewoners. De middag werd afgesloten met een borrel op het dakterras van De Zaanse Strip. Een leuke middag waarop bewoners kennis maakten met hun toekomstige buren.

Oplevering én start bouw
“We vieren vandaag een aantal feestjes tegelijk”, aldus Vincent van den Broek van Smit’s Bouwbedrijf namens Spoorstrip-West BV. De oplevering van beide projecten én de start bouw van woongebouw Assendelft, het vierde gebouw van De Zaanse Strip.  Bestuurder Bert Halm van Eigen Haard gaf hiervoor namens de Spoorstrip-West BV opdracht aan directeur André Tito van Smit’s Bouwbedrijf. Met deze opdracht start de bouw van de derde fase van De Zaanse Strip.

Imposante Wormerveer en het typische Zaanse karakter van Zaans Goed
De woningen van Zaans Goed zijn speels aangelegd langs de Zaanse Strip. Deze rij van vijf karakteristieke woonblokken met een stoer, industrieel uiterlijk vormt een beschermende buffer tussen Zaans Goed en de spoorlijn. De woonblokken leggen de kleinschalige nieuwe woonwijk als het ware in een dorpsachtige luwte, wat versterkt wordt door het groen en het hoogteverschil. De woningen van Zaans Goed stralen door vorm en kleurgebruik het typische karakter van 'Zaanse huisjes' uit, met veel variatie. Zaans Goed telt 70 woningen voor starters en gezinnen. De eerste 26 woningen zijn inmiddels gereed, de verkoop van de volgende 17 woningen is gestart en de voorbereidingen voor de bouw van deze vervolgfase worden getroffen. De Zaanse Strip bestaat uit vijf stoere woongebouwen met in totaal 258 huur- en koopappartementen. Met de oplevering van het woongebouw Wormerveer zijn inmiddels drie van de vijf woongebouwen gereed.  

Meer informatie op www.zaansgoedwonen.nl www.dezaansestrip.nl.