Nieuws
21 oktober 2013

Oosterdokseiland in top 3 Amsterdamse Nieuwbouwprijs

Met trots kunnen wij melden dat ons project Oosterdokseiland in de top 3 van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs is geëindigd. Winnaar van de publieksprijs is dit jaar Het Hof van Eland, een speciaal zelfbouwproject in het hart van de Jordaan. Wethouder Maarten van Poelgeest reikte afgelopen vrijdag de prijs uit en vond het opvallend dat alle genomineerde projecten ontwikkeld zijn voor duurzaam wonen.

Uitzending Oosterdokseiland

Het project Oosterdokseiland van Smit’s Bouwbedrijf is op 20 september jl. op tv geweest bij AT5. In de betreffende aflevering gaat presentatrice Saïda Maggé langs bij Taco Thorpe. Taco is voorzitter van de VVE en woont met veel plezier op de achtste verdieping van Oosterdokseiland. Elke dag geniet hij van het prachtige uitzicht over de stad. Aflevering 4: Oosterdokseiland

Smit’s Bouwbedrijf is de laatste jaren al verschillende keren in de race geweest voor mooie prijzen in de hoofdstad. Zo werd in 2012 het Andreas Ensemble genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs.

Top 3 Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2013:

  1. Hof van Eland 15,4%
  2. Piri Reis 14,8%
  3. Oosterdokseiland 12%

De Amsterdamse Nieuwbouwprijs is een initiatief van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties, Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam, Bouwend Amsterdam, Het Parool en AT5.