Nieuws
19 juni 2013

Nieuwbouw Zaanse Strip nadert voltooiing

Zaandam, 20 juni 2013 – Gistermiddag heeft wethouder Linnekamp officieel de eerste twee appartementengebouwen van het nieuwbouwproject de Zaanse Strip geopend. Het project wordt uitgevoerd door Spoorstrip-West BV, een samenwerkingsverband tussen Smit’s Bouwbedrijf en Woningstichting Eigen Haard. Laatstgenoemde verankert zich met de Zaanse Strip verder in de Zaanstreek.

Voorspoedige bouw

De bouw van de eerste fase van het project de Zaanse Strip is vlot verlopen. De eerste paal ging in januari 2012 de grond in en in oktober 2012 werd op het dak, in de regen, het bereiken van het hoogste punt gevierd. Iets meer dan een half jaar later kan de opening gevierd worden, weer op het dak, maar nu met mooi weer. Inmiddels zijn de eerste koopwoningen betrokken en is de toewijzing van de huurwoningen gestart, waardoor binnenkort ook de eerste huurders hun nieuwe woning betrekken.

Zaanstad zit in de lift

“Het gaat goed met de ontwikkelingen in het centrum van Zaandam”, aldus wethouder Linnekamp.
Het plan Inverdan waar de Zaanse Strip deel van uit maakt, is een internationaal bekroonde gebiedsontwikkeling.


De Zaanse Strip telt in totaal 258 appartementen, waarvan 218 koop en 40 huur (36 sociale huur en 4 vrije sector huur). Het project bestaat uit vijf aaneengeschakelde appartementengebouwen. De gebouwen zijn vernoemd naar vijf Zaanse dorpen en vormen samen de Zaanse Strip. De eerste fase bestaat uit de twee appartementengebouwen: Westzaan en Zaandijk. De gebouwen Krommenie, Wormerveer en Assendelft worden in de volgende fase gerealiseerd.