Nieuws
04 september 2015

Nieuwbouw Zaans Goed 100% verkocht

Zaans Goed is een kleinschalig nieuwbouwproject dat onderdeel uitmaakt van het vernieuwde stadshart van Zaandam. Net als de 1e fase, zijn de woningen van fase 2 in korte tijd verkocht. De eerste 26 woningen zijn inmiddels bewoond en naar verwachting worden de 17 woningen van fase 2 komend voorjaar al opgeleverd.

Van klok- tot tuitgevel
Zaans Goed is zeer gevarieerd. Alle woningen stralen door vorm en kleurgebruik het typische karakter van 'Zaanse huisjes' uit. De afwisseling zit in de dakopbouw, de gevels en het kleurgebruik. De eindwoningen hebben verschillende topgevels: de ene woning heeft een puntgevel, de andere een klokgevel en een derde een tuitgevel.

Laatste fase
Zaans Goed telt in totaal 70 woningen voor starters en gezinnen. Er volgt nog een derde fase. Deze fase bevat nog eens 27 woningen, waarvan 10 starterswoningen. Wanneer deze woningen in verkoop gaan, is nog niet bekend. Meer informatie over dit project is te vinden op www.zaansgoedwonen.nl.

Het plaatje klopt
Het succes van het project zit hem vooral in het ruime woningtype (3 slaapkamers), prijs, centrale ligging en uitstraling van het project. Het kleinschalige en charmante project ligt pal achter de vijf woongebouwen van De Zaanse Strip. Deze rij van vijf karakteristieke woonblokken met een stoer, industrieel uiterlijk vormt een beschermende buffer tussen Zaans Goed en de spoorlijn. Komend najaar start de verkoop van 57 appartementen van De Zaanse Strip. Deze appartementen zijn gelegen in gebouw Assendelft het vierde gebouw van het project. De appartementen in de eerste drie gebouwen zijn allemaal verkocht.