Nieuws
12 juni 2015

Nieuwbouw ‘De Pauw’ van start!

 

In samenwerking met de gemeente Alkmaar is in korte tijd het nieuwbouwplan ‘De Pauw’ in Graft-De Rijp ontwikkeld. Inmiddels is ruim 85% van de woningen verkocht. De Pauw wordt in fases ontwikkeld. De eerste fase omvat 31 woningen gelegen aan een straat die in de lengterichting uitkijkt op de dijk en de ringvaart. Het ontwerp bestaat een mix van woningen: 13 rijwoningen, 6 twee-aaneengeschakelde woningen, 6 vrijstaande woningen en 6 appartementen. De rijwoningen, twee-aaneengeschakelde woningen en de appartementen zijn reeds verkocht. Er zijn nog 3 vrijstaande woningen te koop.

Een plan passend bij de omgeving
De reacties op het plan, naar ontwerp van BBHD Architecten, waren zeer positief. Met name de ligging en het historische uiterlijk van de woningen werden goed ontvangen. Om inwoners te behouden moeten er volgens de gemeente meer woningen komen. Het doel is om op deze locatie uiteindelijk 142 nieuwe woningen te realiseren. De huizen zijn zo ontworpen dat het past bij het historisch aanzicht van het dorp. Er wordt gebruik gemaakt van gevels uit traditioneel materiaal en het appartementencomplex doet denken aan een pakhuis van vroeger. 

De gemeente rondt binnenkort het bouwrijpmaken van de bouwlocatie af. Aansluitend kan Smit’s Bouwbedrijf begin september starten met de bouw. Bij een voorspoedige bouw worden de woningen medio 2016 opgeleverd. Meer over het project is te vinden op www.wonenindepauw.nl.