Nieuws
20 december 2018

Mega ballonnenhuis in Wijkertoren

In de Grote Kerk, beter bekend als de Wijkertoren, staat het ballonnenhuis van de kerstman. Een immense creatie van tweeëndertig vierkante meter. Vanuit deze prachtige plek vindt vanaf vandaag tot en met aanstaande zaterdag een donatieactie plaats.
Donaties gaan naar de Linda Foundation, die kwetsbare gezinnen helpt.

In dit huis kun je meedoen aan bijzondere activiteiten bedacht door kunstenaar Ricardo Ansberg. Alles gaat via een hoofdtelefoon die je kunt huren in ruil voor een donatie. Er zijn activiteiten zoals een stille film, stille voordrachten van dichters en verschillende stille dj sets. Ansberg heeft dagen in de kerk doorgebracht, waar hij totaal 7.000 ballonnen heeft opblazen om het huis te kunnen voltooien. Een kleine militaire operatie voor de ballonkunstenaar, maar hij weet waar hij het voor doet. "Dit is allemaal voor het goede doel", vertelt hij. "Vanaf vandaag halen we hier donaties op voor kinderen die leven in armoede; dat verdienen ze."

Dit prachtige project wordt ondersteund door veel sponsoren. Smit’s Bouwbedrijf verzorgde het houten raamwerk als basis voor het immense ballonnenhuis.

Bekijk hier het complete programma.