Nieuws
26 oktober 2016

Little Manhattan bereikt hoogste punt

 

Het hoogste punt van de bouw van de internationale studentencampus Little Manhattan is bereikt. De bouw startte eind vorig jaar en is onderdeel van de grootschalige ontwikkeling van de Cornelis Lelylaan in Amsterdam Nieuw-West.

Het complex telt in totaal 869 woningen: 590 studentenwoningen en 279 woningen voor young professionals. Het gebouw krijgt twee torens van respectievelijk 61 en 73 meter hoog. De bouw verloopt zeer voorspoedig en naar verwachting wordt de studentencampus in het tweede kwartaal van 2017 opgeleverd.

Comfortabel wonen
De studenten hebben straks een woning met eigen entree, keuken, badkamer en woon/slaapkamer. In het gebouw komen ook gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een wasruimte en een fietsenstalling.

Vuur ontstoken
In de middag van 25 oktober werden de bouwplaatsmedewerkers van Smit’s Bouwbedrijf bedankt met een uitgebreide lunch om het hoogste punt te vieren. Tegen de schemering kwamen de bedenkers en makers van Little Manhattan bijeen om op het dak te proosten op een succesvolle afronding van de campus. Deze toost werd feestelijk omkleed met een act van vuurkunstenaar Pyromancer.

De huurder van het pand, DUWO studentenhuisvester, gaat de 590 studentenwoningen vanaf september 2017 verhuren. International Campus Nederland is de initiatiefnemer en investeerder van het complex en verhuurt de 279 woningen voor young professionals (info via info@ic-netherlands.com). Studioninedots uit Amsterdam heeft het gebouw ontworpen en Smit’s Bouwbedrijf is de aannemer van het project.