Nieuws
12 juli 2018

Ivens Studios IJburg opgeleverd

 

Na iets meer dan een jaar bouwen zijn bij de Ivensstudios (IJburg, Kavel 1B) op het Amsterdamse IJburg de laatste puntjes op de i gezet. Ontwikkelcombinatie SBB-De Nijs IJburg VOF (een samenwerkingsverband tussen Smit’s Bouwbedrijf en M.J. de Nijs en Zonen) ontwikkelde en realiseerde op IJburg het hippe wooncomplex met 125 kleine appartementen, twee gemeenschappelijke fietsenbergingen en drie gemeenschappelijke buitenruimten. 70 appartementen zijn gekocht door Bouwinvest Residential Fund. Bouwinvest doet met deze studio’s op IJburg een goede bijdrage aan het betaalbare middenhuursegment in Amsterdam.

Architectuur en materiaalgebruik
Het complex heeft een stoere uitstraling, is licht van kleur en heeft een duidelijke opbouw van basement, middenstuk en dakrand. De gevels zijn opgebouwd uit overwegend onderhoudsarme materialen. Ze zijn uitgevoerd in metselwerk en voorzien van royale gevelopeningen. De buitengevelkozijnen zijn van aluminium. Er is een geraffineerde detaillering toegepast met aandacht voor gevelplastiek en gevelreliëf.

Slim ingedeeld
Alle studio’s, met een gebruiksoppervlakte tussen de 34 m2 en 50 m2, zijn stuk voor stuk slim en compact ingedeeld. Bij de entree bevindt zich een ruime berging en aan weerszijden vind je mooie raampartijen. Door de slimme indeling dient de badkamer als afscheiding voor de slaapruimte. De meeste studio’s hebben een balkon. De appartementen op de begane grond hebben een afwijkende verdiepingshoogte van bijna 4 meter en zijn voorzien van een terras. Het complex is opgeleverd met een volledig afgewerkte algemene ruimten met marmoleum en (akoestisch) spuitwerk en kent daarnaast ook een hoog afwerkingsniveau voor zowel de huur- als koopappartementen. Deze zijn namelijk compleet opgeleverd met vloer- en wandafwerking.