Nieuws
14 november 2014

Internationale studentencampus ‘Little Manhattan’

In opdracht van investeerder IC Netherlands B.V. is Smit’s Bouwbedrijf gestart met de ontwikkeling en voorbereidingen voor de bouw van een grootschalige studenten/jongerenhuisvesting nabij het Station aan de Lelylaan in het Amsterdamse Stadsdeel Nieuw-West.

De internationale campus ‘Little Manhattan’ krijgt 869 kamers waaronder 590 studentenkamers en 279 studio’s voor jongeren, de zogenoemde kamers voor Young professionals.

De studentenkamers en studio’s krijgen elk een eigen entree en beschikken over een keuken, badkamer, toilet en een woon-/studeerkamer. In het project zijn diverse gemeenschappelijk ruimten zoals wasruimten,  fietsenstallingen en commerciële ruimte opgenomen. Het project wordt als het ware in een u-vorm gebouwd en kenmerkt zich door torens van respectievelijk 73 en 61 meter hoogte.

Eind van dit jaar wordt de omgevingsvergunning ingediend en zoals het er nu naar uitziet kan de bouw in het derde kwartaal van 2015 van start gaan. Het ontwerp is van Studioninedots uit Amsterdam.