Nieuws
28 september 2017

Internationale studentencampus Little Manhattan

 

Opnieuw wordt in Amsterdam een zeer groot (studenten)complex geopend. Het gaat om Little Manhattan nabij station Lelylaan. Afgelopen dagen werden de laatste woningen voor Young Professionals (jonge afgestudeerden) opgeleverd aan opdrachtgever en investeerder IC Netherlands B.V. De overige 590 studentenkamers werden afgelopen juni al overgedragen aan studentenhuisvester DUWO. De bouw van Little Manhattan begon in december 2015. Het complex telt 23 verdiepingen en heeft twee torens van respectievelijk 61 en 73 meter hoog. In totaal omvat het project 869 woningen.

 

Indeling
De studentenkamers en studio’s hebben elk een eigen entree en beschikken over een keuken, badkamer, toilet en een woon-/studeerkamer. In het project zijn diverse gemeenschappelijk ruimten zoals wasruimten, fietsenstallingen en diverse commerciële ruimten opgenomen.

 

Het ontwerp van het studentencomplex is van Studioninedots uit Amsterdam. Smit's Bouwbedrijf BV ontwikkelde en bouwde deze grootschalige studentenhuisvesting.

 

Opening
Op donderdag 2 november is de officiële opening, die wordt verricht door onder meer wethouder bouwen en wonen Laurens Ivens en stadsdeelbestuurder Ronald Mauer. De 590 studentenkamers van DUWO zijn inmiddels allemaal bewoond.