Nieuws
16 november 2015

Hoogste punt voor derde fase Zaanse Strip

De bouw van woongebouw "Assendelft", onderdeel van De Zaanse Strip in Zaandam, bereikte afgelopen vrijdag het hoogste punt. Deze mijlpaal voor de grootschalige gebiedsontwikkeling Inverdan werd op informele wijze gevierd. Procesmanager Annette Nicolas Gnodde van de gemeente Zaanstad kreeg de eer om de vlag in top te hijsen, nadat de laatste kubieke meter beton werd gestort. Voor de verandering werd niet de Nederlandse vlag gebruikt, maar heel toepasselijk de vlag van de voormalige gemeente Assendelft.

Vertrouwen
Dat de bouw van het populaire gebouw "Assendelft" reeds is gestart voordat überhaupt maar een appartement verkocht is, mag best uitzonderlijk genoemd worden. Deze spoedige start maakt bovendien des te meer duidelijk dat Spoorstrip-West BV, een samenwerking tussen Eigen Haard en Smit’s Bouwbedrijf, vertrouwen heeft in de locatie Inverdan en de verkoop van de woningen.

Imposante gebouwen op een rij
Ook het vierde gebouw belooft weer een prachtgebouw te worden. Afgelopen drie jaar is de nieuwbouw van De Zaanse Strip steeds zichtbaarder geworden. Wie met de trein of met de auto langsrijdt, kan niet meer om de kenmerkende en imposante gebouwen van De Zaanse Strip heen. De appartementen van de eerste drie woongebouwen, "Zaandijk", "Westzaan" en “Wormerveer”, zijn inmiddels bewoond en de buurt begint echt een geheel te worden. Zeker nu ook het tegenoverliggende project Zaans Goed, met zijn Zaanse Huisjes, vorm krijgt.

Appartementen in trek
De verkoop van de 57 appartementen in gebouw Assendelft is gestart op zaterdag 31 oktober. De belangstelling is groot. Er zijn al meer dan 100 inschrijvingen gedaan en naar verwachting worden de appartementen komend voorjaar al opgeleverd. Er is keuze uit startersappartementen vanaf € 117.500,- en ruime driekamerappartementen vanaf € 179.500,- (met BKZ vanaf € 146.500,-). Na Assendelft volgt het vijfde en laatse woongebouw Krommenie. Krommenie krijgt nog eens 60 appartementen. Meer informatie over de appartementen is te vinden op www.dezaansestrip.nl.