Nieuws
13 december 2016

Hoogste punt gebouw Krommenie

 

Een historische moment in de bouw van het project De Zaanse Strip is aangebroken. Afgelopen dinsdag 13 december is het laatste hoogste punt bereikt en daarmee is het einde van de bouwwerkzaamheden in zicht op het oude Van Gend & Loos terrein. Het gebied Zaans Hout, waarvan De Zaanse Strip een onderdeel is, is straks compleet herontwikkeld naar een ontspannen en groene woonbuurt van zo’n achthonderd woningen met uitvalswegen naar rust, ruimte en groen, maar ook dicht bij het centrum van Zaandam.

Traditioneel werd hierbij stilgestaan. Op de zesde verdieping van gebouw Krommenie werd symbolisch het hoogste punt geplaatst middels het aanbrengen van een liftdak. Voorafgaand aan de symbolische handeling hield de ontwikkelaar een korte toespraak.

De Zaanse Strip
De ontwikkeling van het 300 meter lange appartementencomplex is begonnen in 2008. In 2012 werd er gestart met de bouw. In de afgelopen 4 jaar heeft Smit's Bouwbedrijf in samenwerking met Eigen Haard 258 appartementen gerealiseerd, bestaande uit de woongebouwen Westzaan, Zaandijk, Wormerveer, Assendelft en Krommenie. Ook van het woongebouw Krommenie zijn alle appartementen inmiddels verkocht of onder optie.

De Zaanse Strip vormt samen met de karakteristieke huisjes van het groene wijkje Zaans Goed een mooi geheel, waardoor er langs het spoor een levendige, maar rustgevende woonomgeving ontstaat op steenworp afstand van het bruisende centrum van Zaandam.