Nieuws
25 juli 2017

Grande finale Zaans Goed en Zaanse Strip

Een historisch moment voor de twee nieuwbouwprojecten is aangebroken. Afgelopen dinsdag 25 juli zijn de laatste woningen overgedragen aan de nieuwe bewoners. Hiermee komt er, voor ontwikkelaar en aannemer Smit’s Bouwbedrijf, een einde aan de jarenlange bouwwerkzaamheden nabij het vernieuwde stadshart van Zaandam.

Metamorfose
Met de komst van de 258 appartementen van De Zaanse Strip en de 70 eengezinswoningen van Zaans Goed is het voormalige Van Gend & Loos terrein volledig getransformeerd tot een zeer bijzonder en aantrekkelijk woongebied. Beide projecten zijn onderdeel van het stedenbouwkundig programma Inverdan.

De Zaanse Strip
De ontwikkeling van het 300 meter lange appartementencomplex is begonnen in 2008. In de afgelopen jaren heeft Smit's Bouwbedrijf in samenwerking met Eigen Haard de appartementen gerealiseerd, bestaande uit de woongebouwen Westzaan, Zaandijk, Wormerveer, Assendelft en Krommenie. De Zaanse Strip vormt samen met de karakteristieke huizen van het naastgelegen wijkje Zaans Goed een mooi geheel, waardoor er langs het spoor een levendige, maar rustgevende woonomgeving ontstaat. Het appartementengebouw is pal naast het spoor gebouwd, waardoor het nodig was het project met een geluidswerende zogenaamde dove gevel te bouwen.

Zaans Goed
Het kleinschalige en charmante project Zaans Goed ligt pal achter de vijf woongebouwen van De Zaanse Strip. De karakteristieke woonblokken van De Zaanse Strip vormen met een industrieel uiterlijk een beschermende buffer tussen Zaans Goed en de spoorlijn. De 70 eengezinswoningen zijn uitgevoerd in de typisch Zaanse stijl met siergevels in verschillende Zaanse kleuren.

Goede prijs en kwaliteit
Het succes van beide projecten zit hem vooral in de goede prijs-/kwaliteitverhouding, de centrale ligging en de bijzondere uitstraling. Het complete plaatje klopt en de projecten vullen elkaar goed aan.