Nieuws
03 juli 2017

Feestelijke start Dieperhout

De bouw van zestig woningen en een gezondheidscentrum aan de Dieperpoellaan is vrijdagmiddag officieel van start gegaan. Het traditionele ‘slaan van de officiële paal’ ging niet door omdat de heistelling tijdelijk buiten werking was. In plaats daarvan begroeven de toekomstige bewoners samen met Vincent van den Broek, André Tito en bouwwethouder Paul Laudy, glazen flessen met daarin een boodschap voor de toekomst op de plek waar hun nieuwe huizen komen te staan. Er heerste een gezellige sfeer, waarbij het kennismaken voorop stond.

Op de plek van het voormalige Driestarcollege worden 48 eengezinswoningen, 12 appartementen en een gezondheidscentrum gebouwd. Op enkele appartementen na zijn alle woningen al verkocht. Wethouder Laudy: “De druk op Leiden is groot. Iedereen wil in onze mooie stad wonen. We weten ook dat we daarom nog bijna tienduizend woningen moeten bouwen. Dus het is niet gek dat woningen op zo’n mooie plek meteen worden verkocht.” Naar verwachting worden de appartementen en eengezinswoningen halverwege 2018 opgeleverd.

Dieperhout bestaat uit verschillende bouwblokken die in lengte en hoogte aansluiten bij de omgeving. De vormgeving is modern, maar verwijst tegelijkertijd naar de vooroorlogse bouwstijl van het Houtkwartier, met erkers, uitstekende dakranden, entrees met een luifel en karakteristieke schoorstenen.

Het appartementengebouw bestaat uit zes lagen met een gezondheidscentrum op de eerste twee lagen. Er is vanuit verschillende zorgpartijen interesse in het gezondheidscentrum. Zoals het er nu naar uitziet vestigen zich meerdere huisartsenpraktijken, een podologiecentrum, een apotheek, een praktijk voor fysiotherapie en overige medische functies zoals een priklab in het gezondheidscentrum. Dit betekent een zeer divers aanbod van zorg in het appartementengebouw van Dieperhout.