Nieuws
04 april 2016

Feestelijke start bouw voor Westerdel

Afgelopen donderdag 31 maart was er reden tot vreugde in Langedijk. Niet alleen door de eerste lentezonnestralen - al deden die zeker geen afbreuk aan de dag - maar ook was het de middag van de start bouw van de vervolgfase in Westerdel. Smit's Bouwbedrijf ontving, in samenwerking met de gemeente Langedijk, kopers van Blok 18 en fase 1B om de start bouw van hun toekomstige thuis symbolisch in te luiden.

Welkom in Westerdel
De kopers van de twee-onder-één-kapwoningen en de eengezinswoningen (Scholekster) werden nabij de bouwplaats van Westerdel ontvangen in een feestelijk ingerichte tent. Bij binnenkomst werden de kopers voorzien van een hapje, drankje en een badge. Door het bouwplan op te delen in vijf secties (vijf verschillend gekleurde badges) werd het voor de kopers makkelijk om hun toekomstige, naaste buren te vinden aan de verzameltafels en het eerste contact te maken. Na een inleidende toespraak van Vincent van den Broek, namens Smit's Bouwbedrijf, was de eer aan wethouder Jan Piet Beers van de gemeente Langedijk om de bewoners van Westerdel welkom te heten in de wijk.

De touwtjes in handen
Het slaan van de eerste paal bij een start bouw wordt veelal door een ambtenaar van de desbetreffende gemeente op zich genomen. Die begeeft zich, zoals we dat kennen, in de heistelling om daar onder begeleiding de eerste slagen op de heipaal te geven. Echter, in Westerdel kregen de kopers letterlijk de touwtjes in handen. Maar liefst acht heldhaftige kopers, uitgedost in witte jassen en bijpassende helmen, mochten de spierballen tonen aan de oud-Hollandse driepoot heistelling. Zij hebben, als echte heiers, de eerste paal onder een regen van confetti en een feestelijke knal, de grond in weten te werken. Chapeau, wij hadden het zelf niet beter gekund!

Nagenieten op en rond de bouwplaats
Na het neerdalen van de laatste snippers confetti en het optrekken van de rook was het tijd voor uitgebreid nagenieten op en rond de bouwplaats. Waar de een zich nog een tijdje op bouwplaats bevond om foto's te maken, daar begaf de ander zich alvast naar de feestelijke tent om zich te mengen in gezelligheid van de borrel. Al met al een zeer geslaagde middag. Wij hebben tenminste zeer genoten van al het enthousiasme en willen alle aanwezigen dan ook hartelijk bedanken voor hun komst!

Wil je meer weten over Westerdel? Bezoek dan ook eens de website van dit nieuwbouwproject in Langedijk.