Nieuws
04 september 2018

Einde ruwbouw commerciële ruimte Monarch III

In Den Haag wordt er hard gewerkt aan het project Monarch III. Smit’s Bouwbedrijf realiseert in het centrum van het Beatrixkwartier 248 huurappartementen.

De ruwbouw van de commerciële ruimte met systeembekisting en breedplaatvloeren nadert z’n einde. De tunnelbekisting heeft op de andere toren de 2e verdieping bereikt en zal straks de ruwbouw van beide torens doorzetten tot de 23e verdieping.

Inmiddels is ook de gevelsluiting van start gegaan. Alkondor Hengelo is voortvarend begonnen met de vliesgevel ter plaatse van het imposante stalen spant. De eerste profielen en houten stelkozijnen staan gesteld. De voorbereidingen voor het metselwerk zijn in volle gang. Nivo Steigerwerken B.V. zal beide torens volledig in de steigers zetten, inclusief de tijdelijke ondersteuning van de prefab balkons met steenstrips. Dit alles zal jammer genoeg binnenkort worden ingepakt met steigergaas. De beperkt aanwezige bouwplaats wordt gelukkig goed gecoördineerd door onze logistieke uitvoerder, in nauwe samenwerking met onze onderaannemers- en leveranciers. Logistieke informatie- en plansysteem ilips biedt hierbij de helpende hand.

Opdrachtgever Provast leverde de foto’s aan.