Nieuws
13 september 2017

Eerste nul op de meter woningen in Beverwijk

 

Smit’s Bouwbedrijf gaat dit jaar nog in verkoop met het innovatieve project Swaanswijk. De woningen worden stuk voor stuk nul op de meter. Nul op de Meter woningen wekken net zo veel energie op als dat er gebruikt wordt. Naast energie voor verwarming en klimaat, wordt ook de energie opgewekt die nodig is voor huishoudelijk gebruik. Deze woningen zijn duurzaam en passen binnen de visie om tot een energieneutrale omgeving te komen in 2050.

Kleinschalig en zeer innovatief nieuwbouwproject
Swaanswijk, gelegen in Beverwijk, is een kleinschalig nieuwbouwproject, centraal gelegen en omgeven door groen. Er worden 9 rijwoningen en 4 hoekwoningen gerealiseerd. De woningen worden verdeeld over twee rijen: 6 woningen aan de Beneluxlaan en 7 woningen aan de Hoflanderweg. De woningen zijn standaard voorzien van triple glas, zonnepanelen en een warmtepomp.

Stukje historie
Het project dankt haar naam aan de familie Swaanswijk. De eerste bewoners van het Kasteel Adrichem dat in de tweede helft van de 13e eeuw werd gebouwd op de locatie van de nabij gelegen Gasthoeve Adrichem. Het ontwerp van de woningen komt van BBHD architecten uit Alkmaar.

 

www.swaanswijk.nl