Nieuws
02 oktober 2020

DigiDare Award in the pocket

In samenwerking met 7 andere bedrijven heeft Smit’s Bouwbedrijf mee gedaan aan de DigiDare Awards op de BIM D-day die vandaag volledig digitaal heeft plaatsgevonden. Door de publieksjury zijn wij verkozen tot winnaar!


Pitch BIM-uitvoeringsplan 2.0
Het belangrijkste criteria van de DigiDare Awards: “Lever een bijdrage aan de nieuwe cultuur van digitale samenwerking in de brede bouwsector”. En dat is nu precies de manier waarop het BUP 2.0 tot stand is gekomen.

Een kleine groep enthousiastelingen zochten elkaar op om deze uitdagingen gezamenlijk aan te gaan. Een werkgroep was geboren. Klein beginnend, met een 5-tal vertegenwoordigers vanuit 3 verschillende bedrijven. Een belangeloze samenwerking waarin de deelnemers vol passie kennis met elkaar deelden. Doordat de ideeën en conclusies die voortvloeide uit deze werkgroep een resultaat waren van een open samenwerking stond het draagvlak nooit ter discussie. Het gezamenlijk belang staat voorop! Hierdoor is het resultaat van het collectief in plaats van de individu. Een super efficiënte wijze om nog effectievere producten te ontwikkelen.

Wat is dat nu eigenlijk, het BUP 2.0?
Het BUP 2.0. Een simpel en interactief plan met verwijzingen naar BIM-toepassingen via hyperlinks. Deze toepassingen staan op een website, gevuld met de laatste ervaringen en ontwikkelingen vanuit Nederland. Op deze manier wordt centraal kennis gedeeld en geborgd en kunnen we dit decentraal toepassen en ervaringen opdoen.

Met dit initiatief willen we graag een voorbeeld en tevens een uitnodiging afgeven binnen de sector. Zoals vaak wordt gezegd: Kennis is macht, delen is kracht!

BUP 2.0 is een samenwerking tussen Vink Bouw, VDCbase, Smit’s Bouwbedrijf BV, KlokGroep, JP van Eesteren, UBA Bouw | Projectontwikkeling, Bouwbedrijf M.J. de Nijs & zonen B.V. en Trebbe.


De volledige pitch kun je hier downloaden. De presentatie van het uitvoeringsplan in de finale zie je hier.